Suomalais-venäläisen koulun kannatusyhdistys ry. tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa

4.3.2022

Kaikkien maailman lasten pitää saada kasvaa väkivallattomassa maailmassa, jossa ei sodalle ole sijaa. Päiväkodeissamme kaikilla lapsilla on oltava oikeus turvalliseen varhaiskasvatukseen, riippumatta aikuisten maailmanpoliittisista näkemyksistä tai syntyperästä. Tehtävämme on taata lapsille turvallinen olo päiväkodeissamme joka päivä, ammattitaitoinen henkilökuntamme kiinnittää asiaan erityistä huomiota tässä maailmantilanteessa.

Suosittelemme tutustumista perhejärjestöjen neuvoihin siitä, miten sotaan liittyvää uutisointia voi käsitellä lasten kanssa.

https://www.mll.fi/vanhemmille/tietoa-lapsiperheen-elamasta/lapset-ja-media/lapsi-uutistulvassa/

https://www.hyvakysymys.fi/artikkeli/hyokkays-ukrainaan-voi-ahdistaa-ja-pelottaa-niin-lasta-kuin-vanhempaakin-kuinka-tukea-lasta-mediasta-nousevien-pelkojen-kanssa/

Haluamme ilmaista tukemme niin ukrainalaisille kuin venäläisille sotaa vastustaville kansalaisille, perheille ja lapsille. Sodasta kärsivät aina eniten lapset.

Useat avustusjärjestöt toimittavat apua Ukrainan sodasta kärsiville. Voit lahjoittaa esimerkiksi UNICEFin, Pelastakaa Lapset ry:n tai Suomen Punaisen Ristin kautta: 

https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/ukraina/
https://www.pelastakaalapset.fi/ajankohtaista/kampanjat/ukrainan-kriisi/

https://www.punainenristi.fi/punainen-risti-auttaa-ukrainassa/

 

Suomalais-venäläisen koulun kannatusyhdistyksen johtokunta