Tiedote vanhemmille: Mitä tulee huomioida koronavirustilanteen leviämisvaiheessa

27.11.2020

HYVÄT VANHEMMAT

Suomalais-venäläisen koulun kannatusyhdistys ry:n johtoryhmä on kokouksessaan 23.11.2020 käsitellyt COVID19-viruksen leviämisvaiheen vaikutusten huomioimista päiväkotiemme toiminnassa.

Tavoitteemme on saada tarjota asiakkaillemme laadukasta ja turvallista varhaiskasvatusta ja pitää päiväkodit auki koronaviruksen leviämisvaiheen aiheuttamat rajoitteet huomioiden. Seuraamme jatkuvasti kaupunkien, valtioneuvoston ja THL:n sekä HUS:n sairaanhoitopiirin tiedotusta ja noudatamme varhaiskasvatukselle annettuja suosituksia ja rajoituksia.

Johtoryhmä on ohjeistanut henkilökuntaa käyttämään maskia aina liikuttaessa oman ryhmätilan ulkopuolella ulkoilua lukuun ottamatta. Maskeja ja käsidesiä on käytössä jokaisessa ryhmätilassa sekä sisääntuloissa. Henkilökuntamme noudattaa erityistä huolellisuutta kaikessa toiminnassa, jotta lapsellenne voidaan taata turvallinen, koronavapaa toimintaympäristö.

Erityisellä huolellisuudella seuraamme lasten oireilua. Vanhempiin ollaan yhteydessä välittömästi, jos lapsella ilmenee influenssaan viittaavia oireita. Vanhempien on haettava lapsi viipymättä, sillä joudumme tartuntavaaran minimoimiseksi eristämään oireilevan lapsen muista. Vähäoireinenkin lapsi on syytä käyttää testissä. Negatiivisen testituloksen saatuanne, lapsi voi palata päiväkotiin, mikäli kunto muutoin sen sallii. Pyydämme, että olette yhteydessä oman ryhmän henkilökuntaan aina ennen kuin lapsi palaa toivuttuaan päiväkotiin.

Toivomme vanhemmilta ymmärrystä ja yhteistyötä – vain sillä tavoin voimme varmistaa kaikkien hyvinvoinnin.

Pidämme ulko-ovet suljettuna. Saattaessanne lasta päiväkotiin, voitte tulla märkäeteiseen vain, jos teillä on maski käytössä. Hakiessa lapsen reppu on ulkona, eikä käynti sisätiloissa ole sallittua.

Myös ryhmässä olevien lelujen ja muiden leikkivälineiden puhdistusta on tehostettu. Lapsi ei voi tuoda omia leluja päiväkotiin. Yksittäisestä turvalelun tuomisesta lapsen käyttöön voitte neuvotella ryhmän henkilökunnan kanssa.

Tarvittaessa tarkempia ohjeita ja lisätietoja saatte ryhmän henkilökunnalta, ulko-ovien tiedotteista, päiväkodin johtajalta ja kannatusyhdistyksen puheenjohtajalta.   

yhdistys@svk-kannatus.fi